Nieuws

Hier leest u het laatste nieuws en u kunt zich aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief.


Geplaatst op woensdag 17 april

Afscheid

Pensioen Margarita

Op donderdag 4 april hebben we afscheid genomen van onze collega Margarita. Ze heeft op enkele dagen na 5 jaar bij ons gewerkt en gaat nu van haar welverdiende pensioen genieten. Bedankt voor je inzet voor onze cliënten en organisatie, Margarita!

Lees verder
Geplaatst op woensdag 17 april

Loopbaanmarkt

Albeda college

Op donderdag 11 april stonden we in het Albeda college op de Loonbaanmarkt bijeenkomst voor de studenten. Goed om de thuiszorg ook bij de startende zorgmedewerkers onder de aandacht te brengen. Het is zo’n mooi beroep!

Lees verder
Geplaatst op woensdag 17 april

Scholing

NAH

Dinsdag 19 maart hadden we de scholing NAH van medewerkers van Gemiva op de agenda staan. Wat zijn er veel verschillende soorten Niet Aangeboren Hersenletsel. Goed om hierover met elkaar in gesprek te gaan en van andere organisaties hun deskundigheid te leren.

Lees verder
Geplaatst op donderdag 21 maart

Jubileum Miamon

10 jaar in dienst!

We hebben het 10-jarig jubileum van onze collega Miamon gevierd! Tien jaar lang heeft Miamon met liefde en zorg haar waardevolle bijdragen geleverd aan verschillende teams en cliënten.

Onze cliënten beschrijven jou als een lief en zorgzaam persoon. Bedankt voor tien jaar van betrokkenheid, vriendelijkheid en bijzondere momenten. Op naar nog veel meer jaren van samenwerking!

Lees verder
Geplaatst op woensdag 14 februari

Jubileum Jolanda

5 jaar in dienst

We vieren een prachtige mijlpaal: het 5-jarig jubileum van Jolanda bij Parento Thuiszorg!

Jolanda, jij bent niet alleen een waardevol lid van ons team, maar je wordt ook door onze cliënten beschreven als een enthousiaste en altijd vrolijke collega. 

Jouw passie voor je werk straalt in de zorg die je verleent en dat wordt zeer gewaardeerd. Dank voor vijf geweldige jaren vol inzet en positiviteit. Op naar nog veel meer jaren van succes en vreugdevolle samenwerking.

Lees verder
Geplaatst op maandag 5 februari

Activiteitenbegeleider

De dag van

Op 5 februari vieren we de 'Dag van de Activiteitenbegeleiding'! Een dag om onze enthousiaste activiteitenbegeleiders, die zich drie keer per week met hart en ziel inzetten voor o.a. de dagbesteding van onze cliënten, in het zonnetje te zetten. De inzet van onze activiteitenbegeleiders gaat verder dan alleen activiteiten; het creëert een gevoel van verbondenheid en betekenis voor onze cliënten. Hierdoor voelen onze cliënten zich minder eenzaam en ervaren ze dat ze er écht toe doen. Dankzij de liefdevolle aandacht en zorgzaamheid van onze activiteitenbegeleiders, ontstaan er waardevolle momenten van samenzijn en plezier. Laten we samen blijven streven naar het bevorderen van welzijn en geluk voor elke cliënt!

Lees verder
Geplaatst op donderdag 1 februari

Jaarthema

Fit to Work

Binnen Parento Thuiszorg hebben we ieder jaar een thema centraal staan. Vorig jaar was dat Samen Beslissen, in 2022 Positieve Gezondheid en nu in 2024 hebben we Fit to Work centraal staan. Dat betekent dat de nadruk op onze medewerkers wordt gelegd in het jaarthema. We willen hen Fit voor en Fit aan het werk laten zijn bij onze cliënten. Belangrijk voor vitaliteit op de werkvloer is een positief werkklimaat. Hier zetten we ons met elkaar voor in, dat zal ook uit de thema’s van sommige berichten die we plaatsen blijken dit jaar. 

Lees verder
Geplaatst op maandag 4 december 2023

Kaarsjesavond

vrijdag 8 dec van 17.00-21.00 uur

Traditioneel organiseert winkelgebied het Oude Dorp Nieuwerkerk aan den Ijssel op vrijdag 8 december 2023 van 17.00-21.00 uur Kaarsjesavond. Er zijn diverse optredens, er is een kinderplein en er is een gezellige kerstmarkt. De avond is sfeervol verlicht en wordt gekleurd door de geest van saamhorigheid. Ook Gewoon Dichtbij de dagbesteding en inloop van Parento Thuiszorg heeft samen met Koffie Enzo een kraam op de kerstmarkt. We verkopen door onze cliënten gemaakte handwerken, een mooi kerstcadeau. De dagbesteding is daarnaast open voor een warme drank, een praatje en informatie over onze dienstverlening. We hopen u en jullie daar te zien!

Lees verder
Geplaatst op zaterdag 14 oktober 2023

Internationale Dag van de Palliatieve Zorg

Trots op onze medewerkers

Deze dag is bedoeld om meer bekendheid te geven aan palliatieve zorg en de keuzes die in deze laatste levensfase gemaakt kunnen worden.

Lees verder
Geplaatst op dinsdag 10 oktober 2023

“Nederland afasievriendelijk? Iedereen doet mee!”

Week van de afasie

AfasieNet wil hiermee bekendheid geven aan afasie en laten zien dat deze taalbeperking mensen in heel Nederland raakt. In Nederland hebben zo’n 30.000 mensen afasie.

Lees verder
Geplaatst op vrijdag 6 oktober 2023

Nationale Ouderendag

individuele wensen van ouderen worden vervuld

Ouderen staan deze dag centraal met hun wens. Bij Parento Thuiszorg staan de cliënten iedere dag centraal, maar dan met hun zorgvraag.

Lees verder
Geplaatst op zondag 1 oktober 2023

Jubileum Marjoke

5 jaar in dienst!

Hoera! Marjoke is 5 jaar bij ons in dienst! Marjoke is onderdeel van Gewoon Dichtbij, de welzijnstak binnen Parento.

Lees verder
Geplaatst op donderdag 28 september 2023

Week tegen Eenzaamheid

Draag je steentje bij

Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Eenzaamheidgevoelens kunnen invloed hebben op je gezondheid, welzijn en kwaliteit van leven.

Lees verder
Geplaatst op dinsdag 26 september 2023

Dag van de Thuiszorg

Iedere 4e dinsdag in september

Je kunt thuiszorg (verpleging en verzorging thuis) krijgen wanneer je zelfstandig woont, maar af en toe wel hulp kunt gebruiken. Op deze manier kun je langer thuis blijven wonen.

Lees verder
Geplaatst op vrijdag 15 september 2023

Lunch op Wereld Alzheimer Dag

Donderdag 21 sept van 12.30 – 14.00 uur

Op donderdag 21 september 2023 is het Wereld Alzheimer Dag, met dit jaar als thema 'Samen aan tafel', gekozen door onze vrijwilligers. Op deze dag vragen we extra aandacht voor dementie.

Lees verder
Geplaatst op donderdag 27 juli 2023

Tevredenheid cliënten 2023

Gemiddelde beoordeling + 8,5

We hebben onder de verschillende cliënten en inlopers in mei en juni de tevredenheid uitgevraagd. Trots zijn wij op de beoordeling die we hebben ontvangen. 

Lees verder
Geplaatst op maandag 17 juli 2023

HKZ geslaagd

Kwaliteitsmanagementsysteem

Vorige week was het weer zo ver, de jaarlijkse audit van het kwaliteitsmanagementsysteem van Parento. Al maanden voorbereiding zat hierin. Vanwege de overgang naar Nedap moesten bijvoorbeeld processen worden aangepast.

Lees verder
Geplaatst op donderdag 22 juni 2023

Midzomer Shopping event

Kom je gezellig langs?

Kom vrijdag 23 juni tussen 17-21 uur langs in Het Oude Dorp in Nieuwerkerk aan den IJssel. 

Geplaatst op donderdag 8 juni 2023

Week van de Jonge Mantelzorger

Heeft u hierbij stilgestaan?

Afgelopen week was het de Week van de Jonge Mantelzorger. Heeft u hierbij stilgestaan?

Er wordt extra aandacht gevraagd voor deze vaak onzichtbare groep jongeren, die opgroeien met een hulpbehoevende in hun omgeving.

Lees verder
Geplaatst op dinsdag 30 mei 2023

Wereld MS dag

Wij vragen extra aandacht voor MS cliënten

Elk jaar op 30 mei is het Wereld MS Dag. Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor de auto-immuunziekte Multiple Sclerose die de zenuwen in de hersenen, ogen en het ruggenmerg aantast. 

Lees verder
Geplaatst op vrijdag 12 mei 2023

Dag van de zorg

We zetten onze medewerkers in het zonnetje

In het leven geroepen door de wereldberoemde Engelse verpleegster Florence Nightingale. Deze grondlegger van de moderne verpleging is geboren op 12 mei, daarom is de dag van de zorg ieder jaar op 12 mei.

Lees verder
Geplaatst op dinsdag 11 april 2023

Wereld Parkinson Dag

De geboortedag van James Parkinson.

Elk jaar op 11 april wordt er tijdens de Wereld Parkinson Dag wereldwijd aandacht gevraagd voor Parkinson. Dit is de geboortedag van James Parkinson. Zijn publicatie in 1817 heeft ervoor gezorgd dat Parkinson internationaal erkend wordt als ziekte.

Lees verder
Geplaatst op vrijdag 7 april 2023

Wereldgezondheidsdag

Aandacht voor gezondheid en ziektes in de wereld.

Met de 'Wereldgezondheidsdag' - ieder jaar op 7 april - vraagt de Wereldgezondheidsorganisatie aandacht voor gezondheid en ziektes in de wereld. Er doen ruim 1300 steden van over de hele wereld mee met het verbeteren van globale gezondheidszorg en het uitbannen van gezondheidsrisico's voor de massa.

Lees verder
Geplaatst op donderdag 16 februari 2023

Uitnodiging Mantelzorgerbijeenkomst

Positieve gezondheid

Op dinsdag 28 februari 2023 van 19.00 - 20.30 uur wordt er een mantelzorgerbijeenkomst georganiseerd op de Kerklaan 53 in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Lees verder
Geplaatst op maandag 6 februari 2023

Open dag MBO Rijnland

Parento Thuiszorg was ook weer aanwezig bij de Open dag van MBO Rijnland in Gouda. We willen de studenten enthousiasmeren voor de thuiszorg en uitnodigen om d.m.v. een stage of vakantiebaan in de thuiszorg alvast ervaring op te doen.

Het was een geslaagde open dag!

Lees verder
Geplaatst op vrijdag 23 december 2022

Fijne feestdagen!

Wij wensen alle relaties, samenwerkingspartners, cliënten, medewerkers en vrijwilligers hele mooie dagen toe!

Lees verder
Geplaatst op vrijdag 9 december 2022

Kaarsjesavond

Het was een geslaagde kaarsjesavond vrijdag 9 december 2022. Mooie samenwerking tussen Koffie Enzo en Gewoon Dichtbij. Bedankt voor ieder z'n inzet!

Lees verder
Geplaatst op donderdag 8 december 2022

9 december kaarsjesavond

Op donderdag 9 december van 17.00 - 21.00 uur is de kaarsjesavond in het winkelgebied het Oude Dorp in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Lees verder
Geplaatst op woensdag 7 december 2022

Nationale vrijwilligers dag

Wij zijn heel dankbaar voor onze vrijwilligers, en denken dat de zorg de komende jaren steeds meer vrijwilligers nodig zal hebben. 

Lees verder
Geplaatst op vrijdag 25 november 2022

Implementatie van Nedap

Per 1-12-2022 gaan wij over op Nedap, een bekend ECD pakket binnen de wijkverpleging. We zijn druk bezig met de inrichting ervan en de scholing van de medewerkers. Voor de cliënten is er weer de mogelijkheid om mee te lezen in hun dossier, hiervoor hebben zij een uitnodiging ontvangen.

Lees verder
Geplaatst op donderdag 10 november 2022

Dag van de mantelzorg

Vandaag is het de Dag van de Mantelzorg. Zet de mantelzorgers vandaag in het zonnetje, want zorgen voor een hulpbehoevende zieke of naaste klinkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Geef de mantelzorgers daarom vandaag de waardering die zij verdienen!

Lees verder
Geplaatst op vrijdag 28 oktober 2022

10-jarig jubileum!

En afscheid Tessa Roos

Op 12 oktober vierden we het een gezellige bijeenkomst het 10-jarig jubileum van Parento Thuiszorg. In de Lichtkring kwamen alle genodigden bijeen en hebben we diverse speeches aangehoord, van elkaars gezelschap genoten en een mooie voorstelling bekeken. Ook hebben we afscheid genomen van Tessa Roos in haar rol als bestuurder. Het was fijn dat er zoveel relaties, medewerkers en cliënten aanwezig waren om hier getuigen van te zijn.

Lees verder
Geplaatst op dinsdag 27 september 2022

Uitnodiging Mantelzorgbijeenkomst

Positieve gezondheid

27 september 2022 is de bijeenkomst voor positieve gezondheid van 19.00 - 20.30 uur. 

Lees verder
Geplaatst op vrijdag 12 augustus 2022

Steun stichting Dorpshuis Zevenhuizen

Kom en zing met ons mee in Dorpshuis Swanla.

Lees verder
Geplaatst op vrijdag 12 augustus 2022

Zonwering op de Kerlaan 53

Onze gezamenlijke inloop voorziening van Koffie-enzo en Gewoon Dichtbij zijn een fondsenwerving gestart voor zonwering op locatie Kerklaan 53.

Lees verder
Geplaatst op donderdag 24 maart 2022

Inloop en dagbesteding

Inloop en dagbesteding Nieuwerkerk aan den IJssel en inloop Zevenhuizen

Lees verder
Geplaatst op dinsdag 22 maart 2022

Lotgenotencontact Dementie

Stichting Zo organiseert lotgenotencontact voor partners en naasten van mensen met dementie. 

Lees verder
Geplaatst op dinsdag 1 maart 2022

Stop huishoudelijke hulp en afscheid medewerkers

Helaas hebben wij, met veel verdriet, de huishoudelijke hulp moeten overdragen naar Alfa en Zorg.

Lees verder
Geplaatst op maandag 21 februari 2022

Opening inloop Zevenhuizen

De inloop in Zevenhuizen is open.