Inloop tijdelijk gesloten

Helaas is de inloop vanwege de corona-maatregelen tijdelijk gesloten tot nadere berichtgeving. In ieder geval tot 19 januari 2021. We hopen u snel weer te mogen ontvangen! Wij houden contact met de bezoekers. Bij vragen kunt u bellen naar kantoor op 0180 396944 of mailen naar gewoondichtbij@parento.nl

Welzijn

Inloop

Inloop is één van de welzijnsactiviteiten die bijdragen aan een dagritme. Dit voorkomt ook overbelasting van uw mantelzorgers. Het kan gaan om creatieve activiteiten, zoals schilderen of gewoon gezellig samen zijn.

  • Wijkgenoten ontmoeten.
  • Koffie ochtenden en lunch in het buurthuis.
  • Deelname aan activiteiten als: schilderen, bewegen, bloemschikken en geheugentraining. 
  • Behoud van een dagritme.

 

Waar kan ik terecht?

Kerklaan 98, Nieuwerkerk aan de IJssel Team Gewoon Dichtbij Nieuwerkerk Activiteit bloemschikken

Onze locatie in Nieuwerkerk aan den IJssel wordt gedeeld met Koffie Enzo. Wij zijn heel blij met deze samenwerking zodat het pand optimaal benut wordt en er dagelijks activiteiten plaats vinden.

Meer foto's bekijken

Goudenregenstraat 45, Capelle aan de IJssel

Wat is ons aanbod?

Wij nodigen u uit om naar onze inloop/dagbesteding “Gewoon Dichtbij” te komen. “Gewoon Dichtbij” staat voor: elkaar ontmoeten, gezelschap, samen activiteiten doen, een luisterend oor en vooral veel gezelligheid. Jong en oud, iedereen is welkom en krijgt de mogelijkheid om vragen te stellen.

  • Op woensdag is er van 10:00 tot 13:00 uur vrijblijvende inloop bij onze locatie in Nieuwerkerk aan den IJssel.
  • Op dinsdag is er van 10:00 tot 13:00 uur vrijblijvende inloop bij onze locatie in Capelle aan de IJssel.

Aansluitend bestaat de mogelijkheid om mee te lunchen. Dit is een mooie gelegenheid om andere mensen te ontmoeten en een gezellig moment van de dag te beleven. In de middaguren bieden we vooral activiteiten voor de mensen met een indicatie dagbesteding.
Er is altijd een verzorgende aanwezig om mensen te helpen. Voor aanmelding, vragen over de activiteit en voor vervoer kunt u bellen met: 0180-396 944 of contact opnemen via het contactformulier.

Hoe om te gaan met verwijzing en kosten?

Bij onze inloop/dagbesteding "Gewoon Dichtbij" is iedereen welkom, zowel met als zonder indicatie. Voor het binnenlopen en een kopje koffie bent u altijd welkom. Houdt u er rekening mee dat er voor de inloop, en daarnaast voor de lunch en een activiteit, er een kleine bijdrage wordt gevraagd. Wij werken met een ‘strippenkaart’. Deze kunt u voor €40,- bij ons kopen. Voor dit bedrag krijgt u 11 ‘strippen’, oftewel kunt u 11 keer inlopen voor koffie en kleine activiteiten.

Ervaringen 

Uit onderzoek is gebleken dat de inloop voor de cliënten erg belangrijk is voor hun welzijn. Zij zijn erg tevreden met de mogelijkheid om de inloop te bezoeken en vinden het zeer gezellig om samen met anderen aan een activiteit bezig te zijn waarin zij hun creativiteit kwijt kunnen. Doordat de inloop in eigen wijk wordt aangeboden is het voor de cliënten ook erg toegankelijk. Gemiddeld geven onze cliënten een 8,5 als cijfer.